Sanserum på Nyt Liv Hjemmet i Indien

Under mit ophold på Nyt Liv Hjemmet i Tamil Nadu var min opgave bl.a. at skabe et sanserum til de 55 handicappede børn som boede på hjemmet.

Bent Børresen, (dengang) bestyrelsesmedlem i International Børnehjælp havde bedt mig om at bruge mine måneder på dette hjem som han var foregænger for at at oprette gennem IB. Han ved hvor meget sanseintegration betyder for bl.a. handicappede så vi blev meget hurtigt enige om at jeg skulle skabe et sanserum udfra de forudsætninger som var på Nyt Liv Hjemmet.

Inden jeg rejste fra Danmark var jeg på kursus i Snoezel-huset i Helsingør. Et sansehus som er helt fantastisk. www.snoezel-helsingor.dk Jeg fik der en masse idéer som var nemme at kopiere under ret de primitive forudsætninger jeg nu havde i Indien.  Jeg læste en masse bøger om sanseintegrerering og om handicappede børn. 

Den første måned på hjemmet brugte jeg til at lære børnenes stærke og svage sider at kende. Fik tegnet nogle akvareller over rummet med mine idéer og i sidste ende viste det sig at rummet faktisk fulgte planen.

Fik overtalt Brother sebastian til at give mig det rum som jeg havde udvalgt til formålet. Fik de 5 ældste drenge til at hjælpe mig med rengøring og grunding af rummet.

   3 af drengene som gik til arbejdet med hjerte og sjæl

Grunderen viste sig at være ret giftig så jeg fik en lokal maler til at grunde og male de gule vægge samt loftet.

Lægger her fotos fra det færdige rum: Nyd dem. Lige så meget som jeg nød at male rummet. Det var meget vigtigt for mig at male ting som børnene kendte og kunne genkende.

 Lotusen er deres nationalblomst. Elefanten stod ved indgangen. For hinduerne er elefanten hellig.

  ”Pongal”ko. Pongalfestivalen er en nationaldag hvor man fejrer de gaver som en ko giver.

 Fisherman fugl. Så dem tæt på Nyt Liv Hjemmet.

  Påfuglen er indernes nationalfugl.

  Børnene malede et maleri hver. Alle blev hængt op på væggen med et foto af hvert barn.

 Flere malerier.

 Denne væg er et kæmpemaleri af udsigten på taget.

Jeg ligger her på briksen med et sygt barn. Børnene brugte sanserummet som sygestue. Det eneste rum hvor der var fred og ro.

 Endevæggen med en regnbue som symboliserer overgangen mellem det jordiske og det åndelige liv.

På den ene side blev malet frugter og på den anden side grøntsager som børnene kendte fra deres hverdag. Samt tallene fra 1-10. For ikke at forglemme det tamilske alfabet.

De 7 regnbuefarver med et lys i toppen. Symboliserer lyset i hvert menneske, uanset race og tro. Det Guddommelige lys som vi alle indeholder. 

 Loftet blev malet med stjerner, planeter og en enkelt komet.

 Komet